Közétkeztetés

  • létrehozva: 2023. 01. 25.
  • frissítve: 2023. 01. 25.

Mór Városi Önkormányzat Ellátó Központja

Székhely: 8060 Mór Szent István tér 6.
Tel: 0622/407-052
Email: rozsavolgyi@mor.hu

 

2012 óta működik a jelenlegi formájában és néven, jogelődje Mór Város Intézményi Gondnoksága volt.

Mór Város közigazgatási területén működő általános iskolai, középiskolai és gimnáziumi közétkeztetését biztosítja. Biztosítja továbbá a szociális étkeztetést az Alapszolgáltató Központon keresztül, valamint a betegétkeztetést a Fejér Vármegyei Szent György Kórház móri telephelyén. Ezeken kívül a diétás étkeztetést, a már felsorolt intézményekben valamint az óvodai és bölcsődei intézményekben.

Az intézmény kettő főzőkonyhával és öt tálalókonyhával rendelkezik. Ezeken a telephelyeken összesen 32 fő látja el a napi teendőket. Naponta átlagosan, összesen 1500-2000 adag ételt állítanak elő.

A tevékenységünk szigorú szabályok között  működik.  A NÉBIH, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, valamint a Fejér Vármegyei Kormányhivatal  Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya a felettes ellenőrző szerveink.

 

Étkeztetéssel kapcsolatos hasznos tudnivalók:

  • bölcsődés-óvodás korú gyermekeke esetében: diétás étkeztetés igényelhető a szakorvosi igazolás bemutatása után .  A  szakorvosi igazoláson szerepelnie kell a diétás étkeztetés közétkeztetésben való szükségességének, valamint a diéta pontos megnevezésének. Ezeket az igazolásokat évente felül kell vizsgáltatni, és a új igazolást be kell mutatni.
  • általános iskolai és középiskolai korú gyermekek esetében: Az adott iskolában a megadott formanyomtatványon kell igényelni, itt kell nyilatkozni mindennemű kedvezménnyel kapcsolatban is ( pl: gyermekvédelmi kedvezmény, nagycsaládos kedvezmény) Diéta esetén szintén a szakorvosi igazolás bemutatási szükséges.
  • szociális szünidei étkeztetés: A tanítási szünetekben igényelhető étkezés, ami az Alapszolgáltató központon keresztül bonyolítható, halmozottan hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei valamint a gyermekvédelmi kedvezménnyel rendelkező családok gyermekei részére.
  • szociális étkeztetés: Alapszolgáltató Központon keresztül igényelhető.
  • vendégebéd étkeztetés: A Radnóti Főzőkonyhán valamint a Kórház főzőkonyhán igényelhető. A havi étlap alapján rendelhető csak elviteles(ételhordós) formában működő ellátás. A Mór Városi Önkormányzat Képviselőtestülete által jóváhagyott térítési díjakon kiszámlázott étkeztetés.

 

 

Iskolai térítési díjak befizetésével az adott intézményben érdeklődhet .

 

Az esetleges elmaradással kapcsolatosan a 0622/407-052, valamint a rozsavolgyi@mor.hu e-mali címen kaphat tájékoztatást.

 

 

Forduljanak hozzánk bizalommal.

Rózsavölgyi Andrea intézményvezető