Tájékoztató a lakás rendeltetési egységek számáról szóló hatósági bizonyítvány kiállításáról

  • létrehozva: 2022. 09. 14.
  • frissítve: 2022. 09. 14.

Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosítása új hatáskört és feladatkört ad a jegyzőknek hatósági bizonyítvány kiállítására a lakás rendeltetési egységek számáról, ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.

Ennek megfelelően, ha társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon több, de legfeljebb négy önálló lakás* található, és ugyanazon mérőórán vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy a rezsicsökkentett áron jussanak a lakáshasználók hozzá a földgázhoz.

A gázszolgáltató felé a jegyző által kiadott hatósági bizonyítvány igazolja, hogy az adott ingatlanon hány lakás rendeltetési egység található.

A hatósági bizonyítvány a következő módon igényelhető:

Ki kell tölteni a csatolmányban található formanyomtatványt!

A formanyomtatványt a lakossági fogyasztó terjesztheti elő, két tanúnak is alá kell írnia, büntetőjogi és kártérítési felelősségük tudatában! A formanyomtatványon kitöltést segítő tájékoztató található!

A kitöltött, tanúzott nyomtatványt VAGY elektronikus úton az ügyfélkapun e-papíron (https://epapir.gov.hu/) VAGY postai úton, VAGY személyesen, a polgármesteri hivatal portáján lévő gyűjtőládába kell bedobni.

Amennyiben a formanyomtatvány kitöltése megfelelő, a polgármesteri hivatal kérésre elküldi, vagy személyesen átadja a hatósági bizonyítványt. Amennyiben kérdés merül fel, érdeklődni a 22/560-805-ös telefonszámon lehet.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a gázszolgáltató bármikor kérheti az adott ingatlan hatósági ellenőrzését, amit az eljáró hatóság, vagy a felügyeleti szerv folytat le. Amennyiben az ellenőrzés megállapítja, hogy az ügyfél nyilatkozata valótlan volt, a versenypiaci ár másfélszeresét kell kifizetnie az ügyfélnek kártérítésként!

*   Lakás: az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (OTÉK) 105. § (1) bekezdése szerint

További hírek:

Meghívó

általános | 2022. 11. 24.

Meghívó

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

2022. november 30. (szerda)

13:00 órakor

tartja soros nyilvános ülését, amelyre meghívom és egyúttal szíves megjelenését kérem.

Az ülés helye: Városháza - emeleti nagyterem

Népszámlálás-PÓTösszeírás

általános | 2022. 11. 21.

Népszámlálás-PÓTösszeírás

TÁJÉKOZTATÓ PÓTÖSSZEÍRÁSRÓL

Advent 2022

általános | 2022. 11. 21.

Álláshirdetés-szervezési ügyintéző

általános | 2022. 11. 18.

Álláshirdetés-szervezési ügyintéző

Móri Polgármesteri Hivatal

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

szervezési ügyintéző

munkakör betöltésére.

Meghívó

általános | 2022. 11. 15.

Meghívó

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

2022. november 30-án (szerdán)

12:30 órai

kezdettel a Polgármesteri Hivatal (8060 Mór, Szent István tér 6.) emeleti nagytermében

közmeghallgatást tart,

amelyen a város polgárai és civil szerveződések képviselői, a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.