Megvalósult a "Tisztítsuk meg az Országot 2021" program Móron

  • létrehozva: 2022. 01. 06.
  • frissítve: 2022. 01. 06.

MEGHOSSZABBÍTVA!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által lebonyolított „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt I. ütemének végrehajtása a Mór Városi Önkormányzatnál a 2021/TMOP2/0154 számú támogatói okirat alapján.

Mint ismeretes, Mór Városi Önkormányzat az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft-től nyert vissza nem térítendő támogatást az illegális hulladéktelepek felszámolására. Az eredeti pályázatban vállaltak szerint november 30-ig kellett a mentesítést végezni. A pályázat kiírója a dátumot meghosszabbította 2021. december 31-ig, így az önkormányzat a közreműködő partnerekkel a teljes tervnek megfelelően sikerrel végezte el a munkát, és használta fel a célra a pályázati összeget.

A „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt célja, hogy az ország egész területén megszűnjenek az illegális hulladéklerakók, mely tevékenység 100%-os intenzitású, vissza nem térítendő támogatásként kapják az önkormányzatok.

Mór esetében 7 akcióterületen, kül- és belterületen egyaránt több mint 25 konténernyi, hulladékot gyűjtöttek a rakodással megbízott dolgozók, akiket segítettek a terület városi képviselői is. Az elért eredmény az előzetesen becsült mennyiség több mint háromszorosa, melyet a város a hulladékkezelő telephelyére szállított további törvényi kezelésre. A pályázati támogatásból a hulladék elszállítását, és a gyűjtéshez szükséges kisösszegű felszerelések beszerzését valósította meg a város.

Bízunk benne, hogy a projekt megvalósulásával egy nagy lépéssel közelebb kerülünk a város külterületeinek megtisztulásához, a társadalmi szemlélet további pozitív irányú változásához.

 

1. szektor:

Mór 055/1 hrsz. Szedres út, a szőlőhegyek felé vezető út a 81. sz. főúthoz csatlakozik, könnyen megközelíthető, főleg zöldhulladékot és építési hulladékot helyeznek el.

 

2. szektor:

Mór 0335 hrsz. Körtevélyes csapás dűlő, a lezárt szeméttelep felé vezető út mellett megszokásból tesznek le kommunális hulladékot olyan személyek, akik régen a szeméttelepet használták ilyen irányú tevékenységre.

3. szektor

Mór 5155/3 hrsz. Vénhegyi út vége. A település szélén a szőlők között búvik meg ez a könnyen megközelíthető hely, melyet megszokásból rendszeresen illegális hulladéklerakónak használnak.

 

4. szektor:

Mór 0393 hrsz, Borhordó út. Az út mellet elszórtan helyeztek el hulladékot.

 ​​​​​

5. szektor:

Mór 0286 hrsz. terület közel fekszik Pusztavám határához és könnyen megközelíthető a főútról, így fokozott nyomás alatt áll az illegális hulladékok elhelyezése kapcsán.

 

6. szektor:

Mór 0228/2 hrsz. Ikarusz út mellett a közelben szociális bérlakásban lakók helyeznek el hulladékot és a gépjárművel rendelkező személyek használják szemetesnek az út melletti árkot.

​​​​​​​7. szektor:

Mór 0557 Hrsz Győri út, a város közelsége miatt sajnos előszeretettel használják  kommunális hulladékok lerakására.

8. szektor:

Mór 0554/2 Hrsz. A Chicago nevezetű városrész szélén a temető mellett húzódik ez a út, melynek árka és széle mindig megtelik oda nem illő használt dolgokkal.

​​​​​​​

9. szektor:

Mór 0571 hrsz. Alsódobos területén a 81. sz. főútról könnyen megközelíthető betonvápás út mellett helyeztek el nagymennyiségű lom és autógumi hulladékot.

10. szektor:

Mór 0705/1 Hrsz. Régi 81. sz. út maradványa, hol főleg a úttorkolat környékén található nagyobb mennyiségű hulladék, de az út hosszában elszórtan is tetemes mennyiség található.

​​​​​​​

További hírek:

Meghívó

általános | 2024. 07. 12.

Meghívó

MEGHÍVÓ

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

2024. július 15. (hétfő)

8:00 órakor

tartja soron kívüli nyilvános ülését, amelyre meghívom és egyúttal szíves megjelenését kérem.

Az ülés helye: Városháza - emeleti nagyterem

Tájékoztatás ügyfélfogadásról

általános | 2024. 07. 10.

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 2024. július 12. napján (pénteken)
a Móri Polgármester Hivatalban
az ügyfélfogadás 12:00 óráig tart.

Szíves megértésüket köszönjük!

                                                                  Dr. Horváth Éva

                                                                         aljegyző

FELHÍVÁS VERSENYTÁRGYALÁSRA

általános | 2024. 07. 10.

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete nevében – 32/2015. (VIII.31.) Ök. rendelet (továbbiakban: Rendelet) 5. § (1) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján – az Önkormányzat tulajdonát képező alábbi ingatlan/ok (nem lakáscélú helyiségek) vonatkozásában MÓR-HOLDING Kft. pályázatot ír ki, és nyilvános versenytárgyalás keretében bérbe adja:

MÁVINFORM - Éjszakai, zajjal járó karbantartást végeznek a Budapest–Győr–Hegyeshalom és a Székesfehérvár-Komárom vonalon

 

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a MÁV

éjszakai, zajjal járó karbantartást végez

az alábbi időpontokban és szakaszokon:

MÁVINFORM - Éjszakai, zajjal járó karbantartást végeznek a Székesfehérvár-Komárom vonalon

 

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a MÁV

éjszakai, zajjal járó karbantartást végez

az alábbi időpontokban és szakaszokon: