Tájékoztató zajvédelmi rendeletről

  • létrehozva: 2021. 07. 21.
  • frissítve: 2021. 07. 21.
Tájékoztató zajvédelmi rendeletről

Tisztelt Lakosság!
A nyári időszakban fokozott problémát jelent az ingatlanok karbantartása és az ebből fakadó zajos tevékenységek (kertépítési és ingatlan-fenntartási munkák, pl.: fűnyírás, gallyazás, barkácsolás stb.), melyek a szomszédok nyugalmát nagyban zavarhatják.
Erre tekintettel ezúton tájékoztatjuk Mór város lakosait, hogy Mór Városi Önkormányzat a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló 31/2021. (VII.6.) önkormányzati rendeletében a következők szerint határozza meg a zajjal járó tevékenységre vonatkozó előírásokat.

A rendeletben foglaltak szerint:

Lakóterületi ingatlanokon épületen kívül és az ingatlanok közvetlen közelében lévő közterületeken magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő más nyugalmának zavarására alkalmas zajkeltéssel járó tevékenységek végzése (zöldfelület-fenntartási és kertépítési tevékenység, zajtkeltő gépek és gépesített kéziszerszámok, eszközök használata)

vasárnap és munkaszüneti napon nem megengedett.

A rendelet be nem tartása, megsértése esetén annak megszegőit a Hivatal figyelmeztetéssel, ismételt szabályszegés esetén pedig közigazgatási hatósági eljárás keretében közigazgatási bírság kiszabásával szankcionálja.

Kérjük Önöket, hogy – mindannyiunk békés együttélése érdekében – vasárnapokon és munkaszüneti napokon zajrendeletünk betartására fokozott figyelmet fordítsanak!

Az önkormányzati rendelet ide kattintva érhető el.

További információt Remport Orsolya hatósági ügyintéző nyújt a 06-22/560-805 telefonszámon.

További hírek:

Tájékoztatás Mór város helyi közlekedésének igénybevételére jogosító  menet- és bérletjegyek megvásárlási lehetőségeivel kapcsolatban

Tisztelt Móri Lakosok!

A helyi, menetrend szerinti autóbuszos személyszállítást az M-BUSSAL Kft. 2021. szeptember 1. napjával megkezdte.

Meghívó

általános | 2021. 09. 27.

Meghívó

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

2021. szeptember 29. (szerda)

13:00 órakor

tartja soros nyilvános ülését, amelyre meghívom és egyúttal szíves megjelenését kérem.

Az ülés helye: Városháza - emeleti nagyterem

Tájékoztató - bérletvásárlási lehetőségről

Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel az alábbi időpontban tudják még a Kedvezményes (Tanuló, Nyugdíjas) havi bérleteket megvásárolni, illetve az önkormányzat ezen bérletek támogatására jogosító nyomtatványait beszerezni:

XII. Mercedes-Benz Csillagtúra

általános | 2021. 09. 01.

XII. Mercedes-Benz Csillagtúra

Különleges autókaravánt tekinthetnek meg az érdeklődők szeptember 10-11-én a XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra keretében, amelynek során az idén 135 éves csillagos márka veteránautói mutatkoznak be, és a vezetőik is próbára teszik tudásukat. A közel 100 autó Zsámbékról indul és a Zalai-dombság lankáin át Zalaegerszeget érintve halad Nagykanizsáig. A nagy becsben tartott oldtimerek között egyebek mellett idén 70-, illetve 60 éves modellek is megtekinthetők lesznek. 

A Mercedes-Benz hazai importőre kétévente rendezi meg a Mercedes-Benz Classic Csillagtúrát. Az oldtimerek a két nap alatt számos településen áthaladnak, ahol az érdeklődők megcsodálhatják az autóritkaságokat.

HIRDETMÉNY

általános | 2021. 09. 01.

HIRDETMÉNY

Mór Városi Önkormányzat (8060 Mór, Szt. István tér 6.) a tulajdonában levő az Észak-Nyugati Ipari Parkban kialakított kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanokat értékesítésre meghirdeti építési telek céljára. A három ingatlan csak együtt vásárolható meg, az egyes ingatlanokra külön érkező jelentkezés érvénytelen