Felhívás a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének támogatására

  • létrehozva: 2020. 03. 30.
  • frissítve: 2020. 04. 23.
Felhívás a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének támogatására

A Fejér Megyei Közgyűlés felhívja valamennyi Fejér megyei önkormányzat, valamint Fejér megye lakosságának figyelmét, hogy támogassák a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését.

A nemzeti összetartozás jegyében a Székely Nemzeti Tanács az ECI (2019)000007 nyilvántartási számú európai polgári kezdeményezés által, a demokrácia eszközével élve kívánja elérni, hogy Európán belül nemzeti régiók jöhessenek létre.

A kezdeményezés összhangban áll az Európa Tanács 1201/1993-as, 1334/2003-as, 1811/2007-es számú ajánlásaival, a Regionális Autonómia Európai Chartával, az Európa Parlament uniós állampolgárságra vonatkozó 1991. november 21-én elfogadott határozatával és nemzetközi standardként kívánja kezelni mindazoknak az egyéni és kollektív jogoknak az elismerését, amelyeket az Európai Unió tagállamai eddig általánosan elfogadtak.

A „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért” című polgári kezdeményezés ezt a célt szolgálja, eléréséhez Unión belül 1 millió aláírás összegyűjtésére van szükség, a határidő 2020. május 7.

A Fejér Megyei Közgyűlés támogatja a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című, ECI(2019)000007 nyilvántartási számú polgári kezdeményezést (bővebb információk: https://nemzetiregiok.eu).
A kezdeményezés lényege, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

A Fejér Megyei Közgyűlés döntése a Magyar Országgyűlés 3/2020. (II.25) OGY határozatával összhangban került kiadásra.

A digitális aláírási ív Nemzetiregiok.eu címen érhető el a „Támogatom” fülre kattintva. Az internetes felület lehetővé teszi, hogy ki-ki kiválassza, az állampolgárságának megfelelő adatlapot, és az adatszolgáltatás nyelvét. Az aláírási ív helyes kitöltése után a honlapon megjelenik a köszönet a támogatásért és az aláírási nyilatkozat azonosító kódja. Az internetes felületről egy kattintással letölthetők az aláírás azonosító adatai.

További hírek:

EBOLTÁS

általános | 2020. 05. 26.

EBOLTÁS

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések enyhítésével kapcsolatban a Magyar Állatorvosi Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete hozzájárult az összevezetéses eboltás megtartásához. Ezzel a lehetőséggel élve, Móron, Csókakőn, Nagyvelegen, Balinkán, Csákberényben, Kincsesbányán, Söréden, Magyaralmáson is sor kerül szervezett eboltásra.

Tájékoztató ügyfélkapun keresztül történő start-értékpapírszámla nyitás lehetőségéről

1. Babakötvényes számlanyitás Ügyfélkapun keresztül otthonról

2. Vásároljon állampapírt Mobilkincstáron, Webkincstáron otthonról

Felhívás - Mór Város Sportjáért elismerő cím adományozására

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a városi kitüntető címek és díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 20/2015. (VI.3.) önkormányzati rendeletének VI. fejezete alapján az önkormányzat a sport területén végzett kimagasló munka elismerésére céljából

„Mór Város Sportjáért”

(a továbbiakban: Város Sportjáért cím) elnevezéssel elismerő címet alapított.

Felhívás - Pro Urbe Emlékérem adományozására

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete attól a céltól vezérleve, hogy a helyi közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket és szervezeteket méltó elismerésben részesíthesse, valamint személyüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állíthassa példaként az utókor elé Mór Város Díszpolgári Címet, valamint Pro Urbe Emlékérmet alapított.

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a városi kitüntető címek és díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 20/2015. (VI.3.) önkormányzati rendeletének I. fejezet értelmében a díjak kétévenként adományozhatók, páratlan évben „Mór Város Díszpolgára” kitüntető cím, páros években, így 2020. évben Pro Urbe Emlékérem kerülhet adományozásra.

Tájékoztató - a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről valamint az ellenőrzött bejelentésről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. május 18. napján hatályba lépő, a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm.rendelet alapján a jegyző hatáskörébe tartozó alábbi ügyekben eltérő eljárásrend került kialakításra: