Tájékoztató a szelektív gyűjtés bővítéséről

 • létrehozva: 2020. 02. 28.
 • frissítve: 2020. 02. 28.
Tájékoztató a szelektív gyűjtés bővítéséről
 • A Depónia Nonprofit Kft. a szelektív gyűjtés fejlesztése érdekében az alábbi változtatásokat végzi Móron.

2020. február hónapban a lakótelepi övezetben 60 db új szelektív hulladékgyűjtő edény kihelyezése történik meg.

A kihelyezések helyszíne a meglévő kommunális gyűjtők közvetlen környezete.

Az 1100 literes edényzetek a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által kerültek beszerzésre a csomagolási hulladékok gyűjtésének biztosítása érdekében.

Az edények egységesen kék színűek, azokba papír, műanyag és fém csomagolási hulladék is belekerülhet, az alábbiak szerint.

Kérjük az edényekbe kizárólag az alább felsorolt hulladékokat szíveskedjen gyűjteni:

Műanyag csomagolási hulladékok:

 • műanyag üdítős, ásványvizes (PET) palackok,
 • műanyag kozmetikai és tisztítószeres flakonok,
 • többrétegű italos (tejes, gyümölcsleves) kartondobozok,

Fém csomagolási hulladékok:

 • fém italos (üdítős, sörös),
 • konzerves dobozok,

Papírhulladékok:

 • újságpapír, prospektus,
 • irodai papírok, géppapír,
 • kartondoboz, papírzacskó,

A műanyag és fém palackokat, flakonokat, többrétegű italos kartondobozokat kiöblítve, laposra taposva rakják a konténerbe, a papírhulladékokat összehajtogatva helyezzék a gyűjtőedénybe, így kevesebb helyet igényel.

Az üveghulladék gyűjtése továbbra is KÜLÖN történik.

Kérjük, hogy a kihelyezett szelektív üveggyűjtőbe (ÜVEG feliratú konténer) csak az alábbi csomagolási üveg-hulladékot helyezzék:

 • italos üvegpalack, konzerv üveg (szörpös üveg, boros üveg, befőttes üveg, stb.)

Nem bedobható hulladékok: ablaküveg, jármű szélvédő, fénycső, kerámia.

Köszönjük az együttműködését!

Depónia Nonprofit Kft.

További hírek:

Tájékoztatás a Fejérvíz Zrt. személyes ügyfélfogadásának indításáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Fejérvíz Zrt. 2020. június 2-i indulással, részlegesen újraindítja ügyfélszolgálatain a személyes ügyfélfogadást. Munkatársaik és a felhasználók védelmében óvintézkedésként június 30-ig az ügyfeleket csak előzetesen foglalt időpontban fogadják ügyfélszolgálataikon. Székesfehérvári ügyfélszolgálataik munkanapokon a hét minden napján, vidéki ügyfélszolgálataik szintén előzetes időpontfoglalás alapján, egy-egy ablakban fogadnak személyesen ügyfeleket, a megszokott ügyfélfogadási időkeretben.

A személyes ügyfélfogadás rendjéről, a csatornahasználat szabályairól, valamint a csekkbefizetésről a csatolmányban található tájékoztató nyújt segítséget.

 

EBOLTÁS

általános | 2020. 05. 26.

EBOLTÁS

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések enyhítésével kapcsolatban a Magyar Állatorvosi Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete hozzájárult az összevezetéses eboltás megtartásához. Ezzel a lehetőséggel élve, Móron, Csókakőn, Nagyvelegen, Balinkán, Csákberényben, Kincsesbányán, Söréden, Magyaralmáson is sor kerül szervezett eboltásra.

Tájékoztató ügyfélkapun keresztül történő start-értékpapírszámla nyitás lehetőségéről

1. Babakötvényes számlanyitás Ügyfélkapun keresztül otthonról

2. Vásároljon állampapírt Mobilkincstáron, Webkincstáron otthonról

Felhívás - Mór Város Sportjáért elismerő cím adományozására

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a városi kitüntető címek és díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 20/2015. (VI.3.) önkormányzati rendeletének VI. fejezete alapján az önkormányzat a sport területén végzett kimagasló munka elismerésére céljából

„Mór Város Sportjáért”

(a továbbiakban: Város Sportjáért cím) elnevezéssel elismerő címet alapított.

Felhívás - Pro Urbe Emlékérem adományozására

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete attól a céltól vezérleve, hogy a helyi közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket és szervezeteket méltó elismerésben részesíthesse, valamint személyüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állíthassa példaként az utókor elé Mór Város Díszpolgári Címet, valamint Pro Urbe Emlékérmet alapított.

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a városi kitüntető címek és díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 20/2015. (VI.3.) önkormányzati rendeletének I. fejezet értelmében a díjak kétévenként adományozhatók, páratlan évben „Mór Város Díszpolgára” kitüntető cím, páros években, így 2020. évben Pro Urbe Emlékérem kerülhet adományozásra.