Felhívás - építmény- és telekadó adatbejelentési határidő

  • létrehozva: 2020. 01. 10.
  • frissítve: 2020. 01. 13.
Felhívás - építmény- és telekadó adatbejelentési határidő

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 25/2019. (XI.28.) és 26/2019. (XI. 28.) számú rendeletével 2020. január 1. napjától Mór illetékességi területén építmény- és telekadót vezetett be.

Az adó alanya (az építményadó és telekadó bejelentésére és megfizetésére kötelezett) az, aki a naptári év első napján az építmény, telek tulajdonosa. Amennyiben az építményt az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog terheli (pl. haszonélvezet, kezelői jog), az annak gyakorlására jogosult az adó alanya.

 

 

Mentes az építményadó alól a magánszemély adózó tulajdonában lévő, üzleti célt nem szolgáló építmény, ezért adatbejelentési kötelezettség nincs.

Az érintett adóalanyok körét az önkormányzat hivatalos oldalán lévő tájékoztatók tartalmazzák.

Adózó az önkormányzati adóhatóság hatáskörébe tartozó adó esetén adókötelezettségét az erre a célra rendszeresített nyomtatványon köteles bejelenteni:

  • elektronikus bevallásra kötelezett adózók az E-önkormányzat portálon Mór Városi Önkormányzat kiválasztásával az önkormányzati ASP rendszer használatával,
  • elektronikus ügyintézésre nem kötelezett adózók a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjánál szerezhetik be a formanyomtatványt.

A bevezetés évében az adatbejelentés benyújtási határideje  2020. január 15.

Az építmény- és telekadóval kapcsolatos részletes tájékoztatók és a hatályos önkormányzati rendeletek a https://mor.hu/ugyintezes oldalon tekinthetők meg.

 

                                                                                              Dr. Kovács Zoltán
                                                                                                        jegyző

További hírek:

"Ezerjó Fakanálforgató" főzőverseny

általános | 2024. 03. 28.

"Ezerjó Fakanálforgató" főzőverseny

A Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete idén is meghirdeti hagyományos, BORRAL KÉSZÜLŐ ÉTELEK ORSZÁGOS FŐZŐVERSENYÉT a 2024. évi Móri Szent György-heti Vigasságok keretében.

Jöjjön el Ön is családjával, barátaival e vidám, hangulatos tavaszi kiruccanásra, az ország bármely tájáról, vagy akár az országhatáron túlról is!

KSH lakossági adatgyűjtés - Időmérleg

általános | 2024. 03. 26.