Wekerle Napok 2019

  • létrehozva: 2019. 11. 08.
  • frissítve: 2019. 11. 08.
Wekerle Napok 2019

2019. november 13-14-én  Mór Városi Önkormányzat pályázati támogatásának köszönhetően ismét megrendezi Móron a Wekerle Napokat a Wekerle Sándor Alapítvány.

A rendezvény fővédnöke: Törő Gábor országgyűlési képviselő.

A szervezők és együttműködő partnereik számos érdekes programmal várják a lakosságot, az intézmények és a civil szféra képviselőit.

November 13-án a megnyitót követően "Az 5. hullám - a digitális jövő" címmel tudományos előadásokra kerül sor neves előadók részévételével.

November 14-én a Wekerle emlékműnél ünnepi megemlékezés és koszorúzás, majd ezt követően a Művelődési Házban a Wekerle novellapályázat eredményhirdetése és ünnepi műsor teszi tartalmassá Wekerle Sándor születésének évfordulóját. Dr. Kárbin Ákos történész folytatja tavalyi nagy sikerű előadását Wekerle Sándor életművéről, bemutatva három miniszterelnökségét, majd Wekerle Sándor tiszteletére fogadással zárul a rendezvénysorozat.

A programok mellett Nagy Benedek szobrászművész új Wekerle emlékérme, továbbá alkalmi postabélyegzéssel  egybekötve egyedi emlékképeslap és egyedi bélyeg bemutatására is sor kerül a Wekerle hagyományőrzés jegyében.  

A rendezvények nyitottak, térítésmentesen, előzetes regisztrációval látogathatók.
Regisztrálni az alapítvány honlapján közzétett űrlapon, illetve a wekerlenapok.hu címen lehet.

További hírek:

Meghívó

általános | 2020. 02. 13.

Meghívó

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

2020. február 19. (szerda)

13:00 órakor

tartja soros ülését, amelyre meghívom és egyúttal szíves megjelenését kérem.

Az ülés helye: Városháza - emeleti nagyterem

Telefonos csalók a WHO nevében

általános | 2020. 02. 13.

Telefonos csalók a WHO nevében

A koronavírus nem, de olyan csalók már megjelentek Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől.

Pályázati felhívás "Fejér Termék" elismerés elnyerésére

A Fejér Megyei Önkormányzat "Fejér Termék" elismerés elnyerésére pályázatot hirdet. A minősítés célja a figyelem felhívása a Fejér megyében előállított élelmiszerekre és kézműves termékekre, mint helyi termékekre, továbbá a Fejér Termék program három pillérének - hagyomány, érték, minőség - való megfelelés hangsúlyozása.

Felhívás "KÖLTŐNK ÉS KORA" vetélkedőre

FELHÍVÁS 2020.

A Szabadművelődés Háza, a Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület a hagyományoknak megfelelően a költészet napja alkalmából huszonkilencedik alkalommal hirdet "KÖLTŐNK ÉS KORA" címmel vetélkedőt középiskolások számára József Attila munkásságáról, életéről, koráról, irodalomtörténeti jelentőségéről, hatásáról.

Meghívó lakossági fórumra

általános | 2020. 02. 05.

Meghívó lakossági fórumra

Mór Városi Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt az Európai Unió által támogatott „Mór város belterületi vízrendezése” - TOP-2.1.3-15-FE1-2016-00016 – című projekthez kötődő lakossági fórumra. A Zrínyi Miklós u., Hársfa u., Pince u., Ezerjó u. által határolt területen az elmúlt idők folyamán a csapadékvíz többször okozott káreseményt. A vízkárok elhárítására az Önkormányzat sikeresen pályázott és készül a meglévő befogadó árkok kapacitásának megfelelően a terület elvezető rendszerének felülvizsgálatával az árok-rendszer felújítása és a vizek elvezetése. Védve az akcióterületen lévő lakóházakat illetve a kulturális örökség részét képező, önkormányzati rendelettel helyi védelem alá helyezett műemlék jellegű pincéket. A lakossági fórum keretében a beruházást ismerteti a város vezetése, a megbízott tervező, műszaki ellenőr és kivitelező képviselőjével.