Tisztázó kérdések "Mór Város közigazgatási területén autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás közszolgáltatás ellátására” címmel kiírt pályázattal kapcsolatban

  • létrehozva: 2020. 12. 17.
  • frissítve: 2020. 12. 17.

Mór Város közigazgatási területén autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás közszolgáltatás ellátására” címmel kiírt pályázattal kapcsolatban Mór Városi Önkormányzathoz érkezett kiegészítő tájékoztatás kérésre az alábbi válaszokat adjuk:

1./ kérdés:

„A kérdésekre adott válaszok részévé válnak-e a pályázati dokumentációnak, azokat Kiíró kötelezően figyelembe veszi-e?”

Válasz:

A jelen levélben adott válaszok részévé válnak a pályázati dokumentációnak, azzal összhangban értelmezendők, pályázat értékelésekor a kiíró azokat figyelembe veszi. A kérdéseket és a válaszokat a városi honlapon (a pályázati kiírással megegyező helyen) közzétesszük.

2./ kérdés

„Kérjük megerősíteni, hogy Megrendelő a nyertes Szolgáltatóval a közszolgáltatási szerződés megkötése előtt, azzal kapcsolatban technikai jellegű kérdésekben egyeztetésre és pontosításra lehetőséget biztosít.”

Válasz

A kiíró megerősíti, hogy a nyertes szolgáltatóval a közszolgáltatási szerződés megkötése előtt, azzal kapcsolatban felmerülő kérdésekre vonatkozóan egyeztetési és pontosítási lehetőséget biztosít. Továbbá felhívjuk a pályázó figyelmét, hogy a kiírás tartalma az egyeztetések során nem módosulhat, csak technikai jellegű egyeztetésekre van mód.

3./ kérdés

„A Pályázati kiírás „V.2. Pénzügyi alkalmassági feltételek B./pont” szerint „Pályázó a szerződés teljesítésére alkalmatlan, ha 2019. január 1. napját követően bármely bankszámláján több mint 30 napos sorbanállás fordul elő.”

„Kérjük pontosításukat arra vonatkozóan, hogy elfogadják-e a banki igazolásokat, amennyiben az egy jogelőd Közlekedési Központ tulajdonában áll, vagy elegendő a beolvadás időpontjától, tehát a 2019. október 1. napjától történő igazolás.”

Válasz

A kiíró elfogadja a 2019. január 1. és 2019. szeptember közötti időszakra vonatkozóan a jogelőd Közlekedési Központnak a banki igazolásait, amely Móron autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatásra volt jogosult.

4./ kérdés

„A Pályázati kiírás „VII.13. A Pályázatok bírálata” fejezet 1. bírálati szempontként a Pályázó által igényelt, a közszolgáltatás ellátásáért fizetendő ellentételezés nettó mértéke 1 hasznos, menetrendi kilométerre vonatkozó (nettó Ft/km) értéket kell megadni.

Kérjük a Kiíró tájékoztatását, hogy tekintettel a feladat időtartalmára (5+2 év), a nyertes pályázóval megkötésre kerülő Közszolgáltatási Szerződés várhatóan tartalmaz-e a pályázatban 1. bírálati szempontként megadásra kerülő fajlagos ellentételezés évenkénti - fogyasztói árindex alapján, vagy más módszerrel történő – indexálására vonatkozó szabályokat. ha igen, az ajánlat előkészítése érdekében kérjük megadni az alkalmazni kívánt indexálási módszert.”

Válasz:

A Kiíró megerősíti, hogy az indexálás lehetőségét a pályázati kiírás csak a menetjegy és bérletek ára tekintetében teszi lehetővé, az 1. bírálati szempont tekintetében nem. A kiírás tartalmazza, hogy a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény 30. §-a szerint számolható el költségtérítési többletigény, amennyiben az indokolt.

5./ kérdés

„A Pályázati kiírás „IX.2. A tevékenység végzésével együtt járó szolgáltatói kötelezettségnek” fejezet 10. pont szerint „A Szolgáltató hibájából késett és kimaradt járatoknak az indított járatokhoz viszonyított együttes aránya éves szinten 1 ezreléket nem haladhatja meg.

Kérjük a Kiíró pontosítását, hogy milyen szankció kiszabását javasolja az Önkormányzat a nyertes pályázóval megkötendő Közszolgáltatási Szerződésben a késett és kimaradt járatok éves szinten 1 ezrelékkel történő meghaladása esetén, illetve mi minősül a Szolgáltató hibájából kimaradt, illetve késett járatnak.”

Válasz:

A Kiíró tájékoztatja a Pályázót, ha a Szolgáltató hibájából késett és kimaradt járatoknak az indított járatokhoz viszonyított együttes aránya éves szinten az 1 ezreléket meghaladja, ezt nem kíván külön szankcionálni, viszont a kiírás szerinti „IX.2. a tevékenység végzésével együtt járó szolgáltatói kötelezettségek” című fejezet 3. pontja szerint a Szolgáltatót teljeskörű felelősség terheli.

 

Fenyves Péter

polgármester

További hírek:

"Ezerjó Fakanálforgató" főzőverseny

általános | 2024. 03. 28.

"Ezerjó Fakanálforgató" főzőverseny

A Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete idén is meghirdeti hagyományos, BORRAL KÉSZÜLŐ ÉTELEK ORSZÁGOS FŐZŐVERSENYÉT a 2024. évi Móri Szent György-heti Vigasságok keretében.

Jöjjön el Ön is családjával, barátaival e vidám, hangulatos tavaszi kiruccanásra, az ország bármely tájáról, vagy akár az országhatáron túlról is!

KSH lakossági adatgyűjtés - Időmérleg

általános | 2024. 03. 26.