TÁJÉKOZTATÁS - FEZEN Művészeti és Jószolgálati Alapítvány zajkibocsátási határérték megállapítás ügyében indult közigazgatási hatósági eljárásban

  • létrehozva: 2022. 07. 13.
  • frissítve: 2022. 07. 13.

TÁJÉKOZTATÁS

környezetvédelmi közigazgatási hatósági eljárás megindulásáról és

 teljes eljárásra történő áttérésről

A környezetvédelmi hatáskörében eljáró Mór Városi Önkormányzat Jegyzőjénél (továbbiakban: Környezetvédelmi Hatóság) a FEZEN Művészeti és Jószolgálati Alapítvány által benyújtott kérelem alapján közigazgatási hatósági eljárás indult a Székesfehérvár, 8105/4, 8105/6, 020362/6, 020362/7, 020362/8 és 020362/10 hrsz.-ú ingatlanra vonatkozóan a „Fezen Liget 2022” elnevezésű rendezvényen használt hangosító berendezések üzemeltetéséhez a zajkibocsátási határérték megállapítása tárgyában.

Ügyiratszám: 1/2369-1/2022.

Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (a továbbiakban: Ákr.) 43. § (2) bekezdése alapján tájékoztatom arról, hogy a hatóság a továbbiakban a teljes eljárás szabályai szerint jár el.

A teljes eljárás ügyintézési határideje:

A kérelem eljáró Hatósághoz történt megérkezésének napja: 2022. június 24.

A tárgyi eljárás megindulásának napja az Ákr. 37. § (2) bekezdése szerint: 2022. június 25.

Az ügyintézési határidő az Ákr. 50. § (2) bekezdése c) pontja alapján 60 nap.

A határidő túllépésének jogkövetkezményeit az Ákr. 51. § (1) bekezdése tartalmazza.

A vélelmezett hatásterület kiterjedése:

A kérelemben foglaltak szerint a hatásterület által érintett védendő létesítmény, terület az alábbi:

Székesfehérvár, 8108/2 hrsz.-ú ingatlanon lévő lakóház

Az Ákr. 10. § (1) bekezdése szerint, ügyfél az a természetes vagy jogi személy, egyéb szervezet, akinek (amelynek) jogát vagy jogos érdekét az ügy közvetlenül érinti, akire (amelyre) nézve a hatósági nyilvántartás adatot tartalmaz, vagy akit (amelyet) hatósági ellenőrzés alá vontak.

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 98. § (1) bekezdése kimondja, hogy a környezetvédelmi érdekek képviseletére létrehozott politikai pártnak és érdekképviseletnek nem minősülő, a hatásterületen működő egyesületeket (a továbbiakban: szervezet) a környezetvédelmi államigazgatási eljárásokban a működési területükön az ügyfél jogállása illeti meg.

Felhívom a figyelmet, hogy a civil szervezet ügyféli jogállását a szervezet alapszabályának és a nyilvántartásba vételéről szóló bírósági végzésének a Környezetvédelmi Hatóságomhoz történő benyújtásával igazolhatja.

A Környezetvédelmi Hatóság jelen közlemény közhírré tételével értesíti valamennyi érintett Ügyfelet az eljárás megindításáról, és felhívja a figyelmet, hogy számukra ügyfélfogadási időben biztosítja – az Ákr. 5. § (1) bekezdésében és 33. § (1) bekezdésében foglaltak alapján fennálló – nyilatkozattételi, valamint iratbetekintési jogai gyakorlásának lehetőségét.

További hírek:

FELHÍVÁS - MÓR JEGENYE UTCAI TELKEK ÉRTÉKESÍTÉSE

Mór Városi Önkormányzat

értékesíteni kívánja a tulajdonában levő

Mór 2153/37 és a 2153/38 hrsz-ú

kivett beépítetlen terület megnevezésű tehermentes

Jegenye utcai ingatlanokat.

 

A jelentkezést írásban a Móri Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -üzemeltetési Irodáján (Mór, Szent István tér 6., földszint 2. sz. iroda 2024. május 7-én, 16 óráig lehet benyújtani „építési telek-vásárlás” felirattal ellátott zárt borítékban, melynek tartalmaznia kell:

 - licitáló személyes adatai,

 - nyilatkozatot arról, hogy a licitáló a hirdetményben és felhívásban szereplő valamennyi feltételt elfogadja,

 - nyilatkozatot arról, hogy a licit napjától számított 50 napi időtartamra

ajánlati kötöttséget vállal,

 - nyilatkozat az ingatlan vételárának megfizetési módjáról,

 - nyilatkozatot arról, hogy az ingatlant megtekintette, tájékozódott annak állapotáról, ajánlatát elegendő információ birtokában, külső befolyástól mentesen alakította ki,

 - nyilatkozatot arról, hogy szerződéskötési képességében nincs korlátozva,

 - nyilatkozat a beépítéssel kapcsolatos kikötések tudomásul vételéről.

A kitöltött és benyújtott „jelentkezési és nyilatkozati lappal” lehet a liciteljárásra jelentkezni.

FELHÍVÁS - versenytárgyalásra

általános | 2024. 04. 12.

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete nevében – 32/2015. (VIII.31.) Ök. rendelet (továbbiakban: Rendelet) 5. § (1) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján – az Önkormányzat tulajdonát képező alábbi ingatlan/ok (nem lakáscélú helyiségek) vonatkozásában MÓR-HOLDING Kft. pályázatot ír ki, és nyilvános versenytárgyalás keretében bérbe adja:

Mór Városi Önkormányzat a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) 66. § és Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 330/2023.(X. 25.) határozatával kezdeményezte a településtervének 3. sz. módosítását annak érdekében, hogy az 1809/39 hrsz-ú telek egy része különleges beépítésre szánt megújuló energiatermelésre szolgáló terület övezetbe kerüljön. Az egyeztetés egyszerűsített eljárás keretében történik.

Pályázati felhívás - vegyes háziorvosi körzet betöltésére

 

Mór Városi Önkormányzat pályázatot hirdet

területi ellátási kötelezettséggel működő vegyes háziorvosi körzet betöltésére.

HIRDETMÉNY - ÓVODAI BEÍRATÁS

általános | 2024. 04. 08.

Mór Városi Önkormányzat értesíti azokat a szülőket, akiknek gyermeke a harmadik életévét 2024. augusztus 31-ig, valamint a 2024/2025. nevelési év során tölti be (az utóbbiak előjegyzésbe kerülnek), hogy a fenntartásában lévő óvodákban és a Móri Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában lévő székhely óvodában az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság (az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 5/2015. (IV.1.) önkormányzati rendelet 1. mellékletének alapján, átruházott hatáskörben eljárva), továbbá a Móri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet (a továbbiakban: EMMI rendelet) 20. § (1) bekezdés alapján, az óvodai beíratási időpontokat a 2024/2025-ös nevelési évre az alábbiak szerint határozta meg: