HIRDETMÉNY-ÓVODAI BEÍRATÁS

  • létrehozva: 2019. 04. 08.
  • frissítve: 2019. 04. 08.
HIRDETMÉNY-ÓVODAI BEÍRATÁS

Mór Városi Önkormányzat értesíti azokat a szülőket, akiknek gyermeke a harmadik életévét 2019. augusztus 31.-ig betölti, valamint a 2019/2020. nevelési év során tölti be a 3. életévét (az utóbbiak előjegyzésbe kerülnek), hogy a fenntartásában lévő óvodákban és a Móri Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában lévő székhely óvodában az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság, a Képviselő-testülettől 5/2015. (IV.1.) Ök. rendelet 1. sz. mellékletének alapján, átruházott hatáskörben eljárva, továbbá a Móri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20.§ (1) bek. alapján, az óvodai beíratási időpontokat 2019/2020-as nevelési évre az alábbiak szerint határozta meg:

Az óvodai beiratkozás időpontja:

2019. május 8-án (szerdán) és 9-én (csütörtökön) 800 - 1700 között lesz.

A beíratás helyszínei:

    MTKT Meseház Óvoda-Bölcsőde (székhelye)      8060 Mór, Szabadság tér 12.

    Móri Napsugár Óvoda                                           8060 Mór, Cserhát u.35.

    Móri Pitypang Óvoda                                             8060 Mór, Erzsébet tér 13.

Mindhárom óvodában német nemzetiségi nevelés, valamint az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek nevelése is folyik.

A szülő az óvodai nevelésben történő részvételre jogszabály alapján kötelezett gyermekét köteles beíratni az önkormányzat által közzétett közleményben vagy hirdetményben meghatározott időpontban. A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, amennyiben gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni a gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. § (1) bekezdés a) pontja alapján az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló gyermeket kellő időben az óvodába nem íratja be, szabálysértést követ el.

A Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 8. § (1) bekezdése értelmében az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény.

Az óvodai nevelés a gyermek neveléséhez szükséges, a teljes óvodai életet magában foglaló foglalkozások keretében folyik a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 12. § alapján. A Nkt. 49. § (1) bekezdése értelmében az óvodába a gyermek harmadik életévének betöltése után vehető fel.

Az óvoda felveheti azt a körzetében lakó gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a körzetben lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető (Nkt. 8. § (1)).

A szülő gyermeke óvodai felvételét, átvételét bármikor kérheti. A jelentkező gyermekek felvétele, fogadása az óvodai nevelési évben - amennyiben azt a férőhelyek száma lehetővé teszi - folyamatosan történik.

Felvehető gyermekek: Elsősorban a körzetben lakóhellyel rendelkező gyermekek, valamint a körzetben dolgozó szülők gyermekei kerülnek felvételre. Szabad kapacitás esetén más körzetből is vehető fel gyermek.

Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik (a továbbiakban: kötelező felvételt biztosító óvoda).

Életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a gyermek a kötelező felvételt biztosító óvoda körzetében található ingatlant otthonául használja és az ilyen ingatlan a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásában a gyermek lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az óvodai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel.

Amennyiben ez nem teljesül, vagy azok ellenére bármely körülmény alapján arra lehet következtetni, hogy a gyermek a nyilvántartásban szereplő lakhelyén vagy tartózkodási helyén nem életvitelszerűen lakik, úgy az óvodavezető jogosult felszólítani az óvodába jelentkező gyermek szülőjét, hogy az életvitelszerű körzetben lakás tényét akként igazolja, hogy a felszólítás kézhez vételétől számított 15 napon belül bemutatja a területileg illetékes védőnőtől származó, a védőnői ellátás igénybevételét igazoló nyilatkozatot.

Az óvodai beiratkozáshoz szükséges iratok:

A gyermek nevére kiállított személyi azonosító,

A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány,

A gyermek TAJ kártyája,

A szülő (gondviselő) személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa.

Az óvoda vezetője a felvételi, átvételi kérelmek elbírálásáról - a döntést megalapozó indoklással, a fellebbezésre vonatkozó tájékoztatással - írásban értesíti a szülőket legkésőbb a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő huszonegyedik munkanapon.

Az óvoda döntése ellen a szülő a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutásától számított tizenöt napon belül eljárást megindító kérelmet nyújthat be az óvodavezetőnél (Nkt. 37. §). Az óvodavezető az eljárást megindító kérelmet, az ügy összes iratával nyolc napon belül - elbírálás céljából a fenntartó önkormányzat jegyzőjéhez küldi meg. Az ügyben a fenntartó jár el és hoz másodfokú döntést. A szülő a fenntartó döntésének a bírósági felülvizsgálatát kérheti, a közléstől számított harminc napon belül, jogszabálysértésre hivatkozással. Ezen eljárás pontos határidőit az adott óvodák és fenntartóik határozzák meg. Az új gyermekek fogadása a nevelési év első napjától folyamatosan történik.

A városban működő óvodák felvételi körzetei

Móri Napsugár Óvoda

Akácfa u., Álmos Vezér u., Árpád u., Bartók B.u., Cserhát dülő, Cserhát u., Dózsa Gy.u., Erkel F.u., Érmellék u., Kálmán I.u., Kisfaludy u., Kodály Z.u., Kórház u., Liszt F.u., Millennium tér, Napsugár u., Tárnokpuszta, Tímárpuszta, Vágóhíd u., Vámos köz

Móri Pitypang Óvoda

Agyag u., Alkotmány u., Asztalos J. u., Arany J. u., Árki u., Árkipuszta, Bajcsy-Zs.u., Bányász u., Budai N.A.tér, Csókakői dülő, Csókakői u., Erzsébet tér, Ezerjó u., Hársfa u., Hegy u., Hegyalja u., Hunyadi u., Ifjúság u., Jókai u., Jószerencsét u., Káposzta-éri dűlő, Kapucinus tér, Kecskehegy, Kiserdő-dülő, Kiserdő u., Kossuth L. u., Köztársaság tér, Külterület 0278 hrsz., Lovarda u., Martinovics u., Május 1. u., Mátyás király u., Pince u., Pincesor u.,  Szent István tér, Széchenyi u., Szilágyi E. u., Táncsics M.u., Téglás köz, Úttörő u., Városház köz, Vénhegyi u., Vértes u. Wesselényi u., Zrínyi u.

MTKT Meseház Óvoda-Bölcsőde (székhely intézménye)

Ady E. u., Akai u., Asztalos u., Báthori u., Bethlen G. u., Béke u., Bocskay u., Csokonai u., Deák F.u., Dobó I.u., Esze T. u., Esztergályos u., Építők útja, Fellner J. u.,  Felsődobos, Futár u., Füzes u., Gizella u., Gyár u., Győri út, Hammerstein u., Honvéd u., Ipar u., Jegenye u., József A. u., Kert u., Kinizsi P.u., Király köz., Kis u., Kisbéri u., Kistábor u., Kígyó u., Klapka Gy.u., Kölcsey u., Lakatos u., Major u.,   Mester u., Mikes K. u., Mónus I. köz, Mónus I.u.,  Nemes u., Orgona u., Perczel M. u., Petőfi S.u., Radó A. u., Rákóczi u., Rózsa u., Szabadság tér, Szt. Borbála u., Szondi Gy.u., Tábor u.,  Tőröspuszta, Újlak u., Vasút u., Vasúti őrházak, Vásár tér, Velegi út, Virág u., Vörösmarty u. Wekerle S.u.

Az óvodák szeretettel várnak minden gyermeket!

További hírek:

"Ezerjó Fakanálforgató" főzőverseny

általános | 2024. 03. 28.

"Ezerjó Fakanálforgató" főzőverseny

A Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete idén is meghirdeti hagyományos, BORRAL KÉSZÜLŐ ÉTELEK ORSZÁGOS FŐZŐVERSENYÉT a 2024. évi Móri Szent György-heti Vigasságok keretében.

Jöjjön el Ön is családjával, barátaival e vidám, hangulatos tavaszi kiruccanásra, az ország bármely tájáról, vagy akár az országhatáron túlról is!

KSH lakossági adatgyűjtés - Időmérleg

általános | 2024. 03. 26.